Amb l'alumnat de Sisè hem contruit una maqueta d'un volcà a la classe de Coneixement de Medi Natural. Aquesta construcció ens ha permès conèixer de quines parts està format un volcà i ens ha ajudat a comprendre què succeeix quan entra en erupció. Hem seguit els següents passos:
1. Preparació del material necessari:
-
Ampolla de plàstic.
-
Bicarbonat de sodi.
-
Vinagre.
2. Contrucció del volcà.
-
Hem omplert l'ampolla de plàstic amb bicarbonat de sodi sense que arribi al coll. Hem baixat al pati de l'escola i hem envoltat l'ampolla d'una muntanya de pedres.
3. Erupció del volcà.
-
Hem abocat el vinagre a dins de l'ampolla de plàstic. En entrar en contacte amb el bicarbonat, el vinagre ha fet efervescència, ha pujat per el coll de l'ampolla i ha vessat per la muntanya de pedres.
4. Anàlisi del que ha passat.
-
Quan el vinagre ha entrat en contacte amb el bicarbonat, s'han generat bombolles de gas. El gas s'ha escapat pel coll de l'ampolla i en pujar ha arrossegat la resta de components del seu interior. D'aquesta manera la reproducció del volcà entra en erupció.
-
Les erupcions volcàniques són causades per un fenomen semblant. La disminuació de la pressió sota terra permet que els gasos del magma s'escapin. En pujar, els gasos arrosseguen el magma i es produeix l'erupció del volcà.
L'experiència ha sigut enregistrada per l'alumnat i, posteriorment, a la classe d'informàtica hem editat el vídeo. A continuació, us exposem alguns dels resultats de tot aquest treball. A la següent adreça hi trobareu la resta: http://relleuterrestre.blogspot.com.es/.
Moltes gràcies.
Vídeo 1
Vídeo 2
Vídeo 8
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada