Novetats al bloc de sisè. Portafolis.

Novetats al bloc de sisè. Portafolis.
Clica sobre el banner.

dijous, 6 de març del 2014

Com funcionen els pulmons?

Amb l'alumnat de sisè vàrem realitzar una experiència a la classe de Coneixement del Medi Natural que consistia en construir una maqueta de l'aparell respiratori, per poder veure com funcionaven els pulmons i el diafragma.
En primer lloc, vàrem reunir el material necessari: 2 globus petits (els pulmons), un globus més gran (diafragma), gomes elàstiques, dos tubs de bolígraf (bronquis), una ampolla de plàstic (caixa toràcica), unes tisores i plastilina.
En segon lloc, vam lligar els dos globus iguals als dos tubs de bolígraf per simular els bronquis i els pulmons.
Tot seguit, vàrem retallar la part superior de l'ampolla, que volia simular la caixa toràcica, i vam introduir els tubs amb els globus. Un cop fet això, vam segellar el broc amb plastilina.
Després, vàrem tapar la part retallada de l'ampolla amb el globus més gros (el diafragma).
Finalment, vàrem estirar el globus que feia de diafragma i, així, vàrem observar com els altres globus petits (pulmons) s'inflaven. Com que el broc de l'ampolla estava segellat, l'aire entrava pels tubs als globus. En estirar el globus gros, l'ampolla augmentava de volum i l'aire entrava als altres globus. En deixar anar el globus gros, l'ampolla reduïa la mida i l'aire sortia dels globus.
A continuació us oferim una mostra d'aquesta experiència.






Si voleu veure la resta de presentacions les trobareu en el següent enllaç:

Com funcionen els pulmons?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada